Известие

Collapse
No announcement yet.

Твърд съединител на 147 JTD. Регулира ли се?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
    Ако освен това ти отделя високо си за нов съединител. Другите ще кажат дали ти трябва и маховик.
    А ако ти отделя ниско?
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

А ако съединителя ти е на 30 000 километра и след смяната му на 5/10 стана пак твърдичък не кои знае колко ама не и както беше в началото и на една 147 бензин която карам от скоро. На дизела ми е твърд и като е позагряла колата и съм го натиснал няколко пъти вече започва едно леко скърцане вътре от към педала. Като я паля от гаража студена си е наред, нито скърца нито нищо отделя си и долу след пробег вече 10 20 километра подскрацва при натискане и отделя по високо.. Отдавна се чудя Що за характер има....
      Alfa 147 1.9JTD 16v 140hp

Comment

Моят от чисто нов си е твърд. Но на мен така си ми харесва, отлепя ниско. Тази седмица ще сменя и маховика. При бензиновата всичко е много по-леко и колата някак си е по-приятна за каране.

Абе квото и да си говорим с тези задръствания вече - 1-ва, 2-ра и най-лекия да е .. на нова кола си е досадно. Следващата ще е автомат.
        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
          Моят от чисто нов си е твърд. Но на мен така си ми харесва, отлепя ниско. Тази седмица ще сменя и маховика. При бензиновата всичко е много по-леко и колата някак си е по-приятна за каране.

Абе квото и да си говорим с тези задръствания вече - 1-ва, 2-ра и най-лекия да е .. на нова кола си е досадно. Следващата ще е автомат.
          И що ще сменяш маховика?
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          0879369082

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
            Ако освен това ти отделя високо си за нов съединител. Другите ще кажат дали ти трябва и маховик.
            туй нещо да не е голф 2 че като отделя горе е за смяна бе тоя помпи нали са за туй да за да регулират износването, където е почнал нов така ще си остане до първото приплъзване или до умирането му!
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

На мен ми отделя на средата някъде,от 1г вече я имам колата,няколко пъти ми е приплъзвал и знам,че си е затръгвал,но като го натисна до долу педала точно в най-доллното положение чувам вътре в купето малко по-силно мотора,сякаш някаква изолация в купето няма.Дърпам си съвсем леко крака,педала се повдига малко и шума на мотора намалява до нормално,но при всяко превключване на скорост натискам до долу и е досадно.Иначе отварям прозореца натискам го до долу няма никаква разлика в звука на мотора,нито шумове.Но този по-различен звук в купето вътре от заминал лагер ли е ?
              Last edited by KoRny; d.m.y г., 19:35.
              Alfonso 1.3 Boxersigpic EX

Alfonso 156 2.4 140 -new breed

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                И що ще сменяш маховика?
                щот трака като ЮМЗ
                Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Колеги, като извод предлагам следното: Твърд и високо отделящ съединител- значи е износен и за смяна.

Comment

Първоначално публикувано от georgi_pg Покажи съобщение
                    Колеги, като извод предлагам следното: Твърд и високо отделящ съединител - значи е износен и за смяна.
                    Зависи от колата и типа съединител. Не прави такива заключения
                    Вчера карах 156-та, (новата) до Рилския манастир. След това се качих на моята си. Еми с лагер-помпата е много по-мек. А и двата съединителя са ОК
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    0879369082

Comment

Аз вече си свикнах със съединителя А колата е страшна, вече съм
                      Alfa 147 1.9 JTD 11.2004

Comment

Първоначално публикувано от gadamer Покажи съобщение
                        Аз вече си свикнах със съединителя А колата е страшна, вече съм
                        Е това е решението.

Аз обаче искам да попитам дали може да се регулира точката на захапване? Натискам съединителя докраѝ и след това вдигам с 1-2 см и вече е захапва. Това ми създава малко проблеми при сменянето на скорости понеже не винаги го натискам съвсем до долу.
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD '03 (Distinctive)

Comment

Първоначално публикувано от perrier Покажи съобщение
                          Е това е решението.

Аз обаче искам да попитам дали може да се регулира точката на захапване? Натискам съединителя докраѝ и след това вдигам с 1-2 см и вече е захапва. Това ми създава малко проблеми при сменянето на скорости понеже не винаги го натискам съвсем до долу.
                          Не си игграй, а натискай докрай
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                            Не си игграй, а натискай докрай
                            хаха натискам докраѝ. Днес ходих при Лисан и явно е притискателен диск, коѝто си заминава.
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTD '03 (Distinctive)

Comment

Моя също е като камък , не помня къде бях чел че 147 JTD 115 в началото излиза с лагер помпа и масово се държи твърдичък и за да омекне трябва всичко да се сменя и пак е по трърд от нормалното , след това през 2002 или 2003 се връщат към аксиален лагер и при тях проблем с твърдостта не трябва да има .
                              Трябва да провериш твоя от кой вариант е ....
                              Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Съжалявам, че пак повдигам темата, но се оказа, че в моята кола няма iso-fix, а уж би трябвало да има. Имате ли представа къде могат да монтират такива iso-fix скоби и колко би ми струвало?
                                Alfa 147 1.9 JTD 11.2004

Comment

Working...
                                X